Reis verslag Mini One                               foto's

Dag 1

9:00 uur, De Mini One stond mooi gepoetst klaar bij  het EuropCar filiaal in Maastricht. De Kilometer teller stond op ca. 20.000 km. In het digitale displatje bij de kilometer klok centraal in het midden van de auto branden de tekst "Olie controle". Dat betekende dat de 20.00km beurt nog niet was uitgevoerd.

 

De eerste dag bestond over een tocht naar Oberrotweil in Duitsland. De route ging door België over de autoweg en vervolgens via de secondaire wegen door Luxemburg. Vanaf Luxemburg stad werd de route vervolgt over de autosnelweg tot achter Metz in Frankrijk.

 

De wegligging van de auto leek in eerste instantie uitstekend te zijn, echter bij het oprijden van een stuk autoweg in de buurt van Luxemburg stad begon de Mini plotseling uit te breken over de voorwielen. Het ging echter allemaal nog goed, door wat bij te remmen in combinatie met het ABS systeem bleef de Mini op de asfalt. Al spoedig bleek dat die schuiver niet te wijten was aan de wegligging van de Mini One. De bocht van de oprit was spiegel glad. En dat kwam omdat de bocht was voorzien van nieuw asfalt die door een klein regen buitje spiegel glad was geworden. Het duurde wel even voordat het vertrouwen in de wegligging weer terug was.

 

Vanaf Metz werden de zeer goed doorgaande D en N wegen door het heuvelachtige  Franse landschap bereden. In de laatste 150 kilometers werden al twee "colts" bereden. Het werd toen al snel duidelijk dat de komende 3 dagen borg kwaken te staan met veel rijplezier. Vanaf de ca. 3750 toeren begon de 90 pk sterke 1600 cc 16 kleppertje goede dienste te verzorgen.

Na een goed verlopen tocht werd ons eindpunt in Oberrotweil (D) bereikt om ca. 18.00 uur. Vanwege de "Ruhetag" in ons Hotel, had de Hotel eigenaar een briefje aan de gasten ingang geplakt met daarop geschreven het nummer voor ons gereserveerde kamer. Alvorens ons aan de Pils en Schnitzel te begeven werd er in de directe omgeving op de smalle wegen door de druivenvelden gereden.

 

Dag 2

Na een stevig Duits "Frühstück" hebben we een mooie route uitgestippeld door het Franse berggebied met daarin opgenomen diverse "colts" en veel bochtige wegen met diverse Haarspeld bochten.

 

Dag 3

Omdat we de rijeigenschappen van de Mini al behoorlijk goed hadden uitgetest in de afgelopen 2 dagen hebben we deze dag de nadruk wat meer gelegd op het bezoeken van diverse Franse dorpen en een bezoek gebracht aan het historische kasteel "Haut-Koeningsbourg".Ook deze dag via mooie bergwegen weer retour via Colmar naar ons hotel in Oberrotweil (D)

 

Dag 4

Dag 4 was ook weer goed geplant van te voren. Het begon natuurlijk weer met het Duitse ontbijt. Omdat deze dag er weer veel kilometers afgelegd moesten worden hadden we een afwisselend route plan gemaakt. Via de mooie bochtige wegen in Frankrijk naar de snelle doorgaande N en D wegen van Frankrijk in de richting van Luxemburg. Om aldaar langs de Mosel vanaf Remich (Lux.) naar boven te rijden. Als laatste echte Mini One beproeving hadden we de beklimming van de bekende "kautenbach"op de route ingepland.

 

Helaas mocht het niet zo ver komen. Ter hoogte van de splitsing in het dorpje Marimont-les-Benestroff (Fr.) begaf de versnellingsbak alle diensten. De auto stond in de hoogste versnelling en de versnellingspook weigerde alle diensten. Verder rijden was totaal onmogelijk. De Mini One werd vlak voor de kruising aan de kant gezet en we moesten de hulp inroepen van het alarmnummer van Europcar. De Mini One werd afgesleept. De auto moest retour naar Nederland om aldaar gerepareerd te worden. Dus einde verslag van de ervaringen met "onze"Mini One.

 

Wij moesten nood gedwongen een extra overnachting nemen in een Hotel om vervolgens de dag erna met een vervangende huurauto (Toyota Yaris met 1,0 cc) huiswaarts te keren.

 

Conclusie rijervaring Mini One :

Mooi autootje met veel goede rijeigenschappen en veel rij plezier. Hopende dat die versnellingsbak alleen in onze huur Mini het heeft begeven. Advies, koop die auto gerust. Maar vraag er wel extra garantie voor de versnellingsbak erbij !

 

Hierbij enkele foto's die onderweg zijn gemaakt

historische kasteel "Haut-Koeningsbourg"

Oberrotweil (D)

Oberrotweil (D)

dorpje Marimont-les-Benestroff (Fr.)

De Mini One op de auto transporter !

Ga verder op foto pagina 2